Čokoláda Gerlach

Toto je málo známy recept indiánskeho šamana Axayacatla. Tajomstvo dokonalého úspechu spočíva v netradičnom spôsobe prípravy.

Axayacatl nápoj pripravoval pri významných udalostiach a sviatkoch. Nech uvaril akékoľvek množstvo, jeho nenásytní súkmeňovci vždy všetko vypili. Preto začal do nápoja pridávať pikatné chili.

My sme sa štipľavú prísadu rozhodli vyradiť. Rituálny postup varenia však verne zachovávame: Počas celej prípravy okolo ohňa tancujú indiánsky bojovníci. Na tvárach sú pomaľovaní hnedými farbami z kakaového prášku. Snažia sa z nedokončenej čokolády ochutnať alebo náhodne pridať nejakú ďalšiu ingredienciu a uvádzajú tak šamana do šialenstva.

Vďaka tomuto rituálu je Axayacatlajov nápoj vždy jedinečný.

Ingrediencie:

  1. Tabuľky horkej čokolády (100 g)
  2. Holandské kakao (100 g)
  3. Kryštálový cukor (100 g) - 4 lyžice
  4. Plnotučné mlieko (1 liter)

Postup

  1. Kakao a cukor rozmiešame v hrnci v troche mlieka na hladkú kašu.
  2. Prilejeme zvyšné mlieko, poriadne premiešame a necháme pomaly zovrieť.
  3. Odstavíme z ohňa, pridáme na kocky rozlámanú čokoládu a miešame... až kým sa neroztopí a nevznikne hladký krém.
  4. Hotovú čokoládu ihneď servírujeme do hrnčekov.

Prajeme Vám dobrú chuť!